3 manieren om uw trap hondvriendelijk te maken

Appartementen, huizen met vier verdiepingen en het doolhof van charmante straatjes die bij het stadsleven in Europa horen, maken trappen bijna onvermijdelijk. We weten dat trappen een uitdaging kunnen zijn voor zelfs de meest behendige hond, dus vandaag delen we een paar tips hoe u uw hond kunt helpen om ze veilig te veroveren.

Daar gaan we dan!

1. Grip

Als uw trap linoleum, tegels of hardhout is, kan hij te glad zijn, vooral als uw hond vaak op en neer rennen. Een verkeerde stap en uw pup kan uitglijden en tuimelen.

2. Draagdoeken

Grotere honden hebben vaak heup- of gewrichtsproblemen naarmate ze ouder worden, waardoor de trap zwaar wordt. Wanneer ze de trap opgaan, verplaatsen de honden hun gewicht naar hun achterlijf, wat het beklimmen van de trap een pijnlijke zaak maakt.

Probeer dit eens!
Help het gewicht van de achterpoten van uw hond te verminderen door een hondendraagdoek te gebruiken! Deze draagdoeken ondersteunen hun achterhand en houden het gewicht van ontstoken heupen en gewrichten weg. Lus de draagdoek gewoon rond de achterkant van uw pup en til hem op.

Probeer dit eens!
Voeg aan elke trede een plakkerig trapprofiel toe om te voorkomen dat u en uw pup onbedoeld gaan tapdansen.

3. Angst training

Wat als je hond gewoon bang is? De kans is groot dat ze niet desensitisch zijn gemaakt als pup.

Probeer dit eens!
Er is een goede kans dat de liefde van uw hond voor het eten hun angst voor de trap zal overstijgen.

Plaats hun etensbak naast de trap. Als ze zonder aarzeling eten, verplaats de bak dan de volgende nacht naar de eerste trede.Houd het patroon aan totdat uw hond met vertrouwen de trap oploopt om bij zijn eten te komen. Het kan zijn dat u een paar dagen achter elkaar op dezelfde trede moet blijven staan voordat ze klaar zijn om te bewegen.
Heb je nog steeds moeite?

Sommige medische problemen kunnen de trap extra moeilijk maken. Symptomen kunnen onzichtbaar zijn op een vlakke ondergrond.

Maar zodra uw pup de trap op gaat, kunnen ze gemakkelijk worden opgemerkt en is het misschien tijd om uw dierenarts te bezoeken.

Zoek meer informatie

Zoek

Deel deze post

Meer posts

Wat is heupdysplasie?

Heupdysplasie bij honden Heupdysplasie is een veel voorkomende afwijking van het heupgewricht. Heupdysplasie komt voor wanneer het heupgewricht van een

Lees meer...

Contactformulier

Ik ontmoet je graag!

Wil jij meer te weten komen over de klachten van jouw dier, over chiropractie of over mijn behandelingen? 


Vul hiernaast je gegevens in, zodat ik je vragen kan beantwoorden of een eerste kennismaking met je kan plannen.