Chiropractie

Wat is chiropractie? Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze waarbij de wervelkolom en het zenuwstelsel geanalyseerd worden. De term chiropractie is afgeleid van het Griekse Geir, wat hand betekent en van Prattein, wat handelen betekent. Deze samenvoeging is dus de letterlijke vertaling van ‘behandelen met de handen’. Een chiropractische behandeling zorgt ervoor dat het maximale potentieel van mens of dier bereikt wordt. 

Benieuwd wat de chiropractor voor jouw dier kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op via info@dierenchiro.nl.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor analyseert de wervelkolom en het zenuwstelsel van mens of dier en corrigeert beperkte bewegingen en functioneren van de gewrichten. Een correctie is een zeer specifieke kracht die met de hand wordt uitgeoefend. Het doel van deze correctie is het corrigeren van de normale beweging van de ruggengraat om de functionaliteit en activering van het zenuwstelsel te herstellen.

Wac Websiteafbeelding Cherie Adjusting1

Wat is een dieren chiropractor?

Een dieren chiropractor, ook wel veterinair chiropractor genoemd, bestudeert de functie van het zenuwstelsel en de wervelkolom van dieren. Heeft jouw paard, hond of ander huisdier klachten, zoals een minder soepele beweging, moeite met springen of moeite met opstaan? Een dieren chiropractor kan het dier door middel van een chiropractische behandeling hierbij helpen. Ook wanneer een dier niet direct klachten heeft, is het aan te raden om preventief een chiropractie behandeling te laten doen. Het zorgt er namelijk voor dat de gezondheid en de vitaliteit van het dier sterk verbeterd, ook voor de langere termijn. Het dier voelt zich energieker en heeft meer zelfvertrouwen. Daarnaast voorkom je ziekten en blessures.

Wil je meer weten over chiropractie voor dieren?
Lees meer over onze specialistische behandelingen voor paard en honden.

Chiropractie voor paarden

Heeft jouw paard rugklachten, heupproblemen, artrose of last van kreupelheid? Dan biedt een chiropractie behandeling de oplossing. Als paardenchiropractor adviseren wij echter ook preventieve controles. Als eigenaren, ruiters en trainers vragen we namelijk veel van onze paarden. Een goede zorg voor het paard is van belang om de gezondheid en vitaliteit optimaal te houden. 

Chiropractie voor honden

Is jouw hond anders gaan lopen, kan hij of zij minder goed opstaan of lukt het niet meer te springen? Als honden chiropractor helpen we honden gezonder en gelukkiger te leven. Honden staan immers bekend als meesters in het compenseren van gevoelige of pijnlijke delen in het lichaam. 

Wat is subluxatie?

Subluxatie houdt in dat er verlies van de optimale beweging en functioneren van de wervelkolom wordt vastgesteld. De wervelkolom bevat meer dan 135 vrij beweegbare gewrichten. Voor algehele gezondheid en vitaliteit van mens en dier is de dynamische beweging van de wervelkolom van essentieel belang. Wanneer deze dynamische beweging en functie van de wervelkolom beschadigd raakt, resulteert dit in subluxatie. Het lichaam dient het gebrek aan beweging te compenseren, waardoor overbelasting en disbalans ontstaat. Er ontstaan verwondingen en de prestaties van het dier verminderen naarmate het zenuwstelsel het evenwicht probeert te bewaren.

Wac Websiteafbeelding Cherie Paard Adjusting2

Hoe werkt het zenuwstelsel precies?

Het zenuwstelsel is het belangrijkste controlesysteem voor de coördinatie en communicatie met cellen, weefsels en organen. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en alle zenuwen die eruit komen. In het lichaam van een dier is er niet één functie dat niet onder de controle van het zenuwstelsel staat. De wervelkolom beschermt het zenuwstelsel en zorgt voor een beweeglijk lichaam en stabiliteit. Het lichaam functioneert optimaal wanneer de wervelkolom en het zenuwstelsel vrij zijn en in staat om dynamische beweging te behouden. Een chiropractor kan voor deze optimale functionering zorgen. 

Benieuwd wat de chiropractor voor jouw dier kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op via info@dierenchiro.nl.

Holistische benadering chiropractie

Binnen de chiropractie gaan we uit van een holistische benadering. Er wordt gekeken naar het lichaam als één samenhangend geheel. Een dieren chiropractor kijkt naar de wervelkolom van hoofd tot staart, de romp en ledematen met alle bijbehorende functies, bewegingen en processen. 

Gecertificeerde dieren chiropractor

Een dieren chiropractor, ofwel veterinair chiropractor, is dierenarts of een humane chiropractor die een aanvullend chiropractie opleiding heeft gevolgd. Om deze opleiding te kunnen volgen is een vooropleiding als dierenarts of humane chiropractor vereist. Een veterinaire chiropractor opleiding is geregistreerd met de IVCA (International Veterinary Chiropractic Association) en/of de AVCA (American Veterinary Chiropractic Association). 

Contactformulier

Ik ontmoet je graag!

Wil jij meer te weten komen over de klachten van jouw dier, over chiropractie of over mijn behandelingen? 


Vul hiernaast je gegevens in, zodat ik je vragen kan beantwoorden of een eerste kennismaking met je kan plannen.