Chiropractie honden

Een honden chiropractor onderzoekt het lichaam waaronder de wervelkolom en het zenuwstelsel van een hond. Alle processen in het lichaam worden aangestuurd door het zenuwstelsel en de wervelkolom beschermt het zenuwstelsel. Daarnaast zorgt de wervelkolom voor een beweeglijk lichaam en voor stabiliteit van mens en dier. Wanneer een hond bijvoorbeeld moeite heeft met opstaan, het hoofd naar beneden houdt tijdens het lopen of zich verzet tegen kwispelen, kan dit te maken hebben met een afwijking in het zenuwstelsel. De hond krijgt hierdoor last van bewegingsbeperking en presteert minder goed. Het is als baasje niet altijd makkelijk om pijn of vermindering van prestaties aan te voelen bij een hond, omdat ze dit goed weten te compenseren door andere lichaamsdelen in te zetten.

Benieuwd wat de chiropractor voor jouw dier kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op via info@dierenchiro.nl.

Wat doet een chiropractor voor honden precies?

Een chiropractor voor honden observeert de bewegingen van de hond om vast te kunnen stellen waar het probleem zich voordoet en welke symptomen zichtbaar zijn. Er wordt gekeken naar het gehele lichaam van de hond met alle bijbehorende functies, bewegingen en processen. Binnen de chiropractie gaan we namelijk uit van een holistische benadering. Het lichaam is één samenhangend geheel en het komt vaak voor dat specifieke klachten bij een hond meerdere oorzaken heeft. Wanneer een chiropractor heeft vastgelegd waar het probleem zit, wordt een behandelplan opgesteld om het probleem aan te pakken. Er volgt een chiropractische behandeling. 

Wac Websiteafbeelding Cherie Hond Adjusting3
Wac Websiteafbeelding Cherie Hond Adjusting4

Een chiropractie behandeling

Een chiropractische behandeling zorgt voor een verbeterin in de presentaties, de levensduur en het gedrag van een hond. De gewrichten in het lichaam van de hond worden gemobiliseerd en gecorrigeerd, waardoor de pijn die de hond ervaart verminderd en de functie van het zenuwstelsel geoptimaliseerd. De correctie die wordt uitgevoerd is een korte beweging, snelle beweging in de richting van het gewricht, waardoor het gewricht weer terug in zijn normale beweeglijkheid gaat. Op langere termijn wordt een hond gelukkiger en gezonder wanneer zijn vitaliteit optimaal is. 

Wanneer is een chiropractie behandeling voor mijn hond aan te raden?

Een chiorpractische behandeling is te allen tijde relevant. Een hond hoeft geen specifieke klachten te hebben om naar een chiropractor voor honden te moeten. De chiropractor zorgt voor een gezondere en gelukkigere hond, doordat de vitaliteit en beweeglijkheid worden geoptimaliseerd. Heeft jouw hond echter last van één van onderstaande klachten? Dan is het zeker aan te raden om een dieren chiropractor te benaderen.

Artrose hond

Wanneer een hond last heeft van artrose betekent dat er sprake is van gewrichtsslijtage. Het kraakbeen, het gewrichtskapsel en de gewrichtsvloeistof, die ervoor zorgen dat de botten in het gewricht soepel bewegen, zijn dan aangetast. Een hond krijgt pijn bij het lopen en bewegen gaat steeds moeilijker.

Heupproblemen hond

Heupproblemen, ook wel heupdysplasie genoemd, kan ontstaan door zowel erfelijke als omgevingsfactoren. Voeding, groeisnelheid en manier van beweging kan invloed hebben op het heupgewricht. Wanneer dit gewricht niet goed gevormd is, passen de heupkom en heupkop niet goed in elkaar en ontstaat pijn en instabiliteit bij het lopen. 

Rugklachten hond

Rugklachten bij een hond kunnen meerdere ontstaansredenen hebben. Een hond kan rugklachten ervaren door overbelasting of door schade aan de wervelkolom. Compensatie van pijn in een ander deel in het lichaam komt regelmatig voor. Een hond neemt een ander looppatroon aan om pijn te verminderen met als gevolg dat rugklachten opspelen. 

Symptomen van bewegingsbeperking bij honden

Wanneer is het aan te raden om een chiropractor in te schakelen? Een klacht is niet altijd direct te herkennen, met name bij honden. Een preventieve controle is aan te raden om een hond gezond en vitaal te houden. Is één van onderstaande symptomen aan de orde of twijfel je? Neem dan gerust contact op. 

Contactformulier

Ik ontmoet je graag!

Wil jij meer te weten komen over de klachten van jouw dier, over chiropractie of over mijn behandelingen? 


Vul hiernaast je gegevens in, zodat ik je vragen kan beantwoorden of een eerste kennismaking met je kan plannen.