Chiropractor voor dieren: ik ben Cherie!

Mijn liefde en verbondenheid met dieren, waaronder honden en paarden, begon al op jonge leeftijd. In Johannesburg, Zuid-Afrika, groeide ik samen op met honden. Ik speelde als 7-jarige al met Tiger, de Rottweiler van onze buurman. Eén jaar later kreeg ik mijn eerste paardrijles, waarnaar ik altijd aan de zijde van deze geliefde dieren ben blijven staan. 

Wac Cherie

Chiropractische opleiding

Tijdens mijn tienerjaren was ik getuige van de kracht van chiropractische zorg bij de mens. Mijn moeder herstelde, na een ernstig auto-ongeluk, volledig dankzij chiropractische zorg wat mij inspiratie gaf om de studie Chiropractie te gaan doen aan de Universiteit van Johannesburg. Na mijn diploma verhuisde ik naar Europa om een vervolgstudie te doen: Backbone Academy for Veterinary Chiropractic in Duitsland. Sindsdien ben ik niet stil blijven zitten. Ik reisde naar Barcelona en Denver, Colorado om twee vervolgopleidingen te volgen bij bekende veterinaire chiropractor (en persoonlijke voorbeeld) Jay Komarek. 

De beste levenskwaliteit voor ieder dier

Nu reis ik tweemaandelijks naar Noorwegen om samen met Nathalie Hilmo te werken aan en met paarden. Mijn liefde en verbondenheid met paarden, honden en andere dieren ben ik nooit kwijtgeraakt. Met zorg en respect zorg ik voor een verbetering van de vitaliteit en gezondheid van ieder dier. Samen met jou. 

Volg Cherie op Instagram

[instagram feed="16992"]

Lezingen geven

Regelmatig geef ik lezingen om eigenaren van huisdieren uit te kunnen leggen wat chiropractie precies inhoudt. Ik wil graag mijn ervaringen delen en informatie verschaffen over hoe chiropractie dieren kan helpen een gezonder leven te leiden. Het delen van de schoonheid van chiropractische zorg voor dieren is mijn passie en het terugwinnen van de functionaliteit en vitaliteit van dieren mijn missie. Denk hierbij aan een oudere hond die in staat is om op te staan met een beetje meer flexibiliteit, een kat die zijn vermogen terugkrijgt om bomen te beklimmen en weer op muizen te jagen of een paard dat weer goed begint te lopen na jaren van slechte prestaties.
Chiropractische zorg pretendeert niet de hele studie van gezondheid en ziekte te omvatten, maar het biedt wel mogelijke verklaringen voor ziekten en aanvullende therapie. Het biedt een enorm potentieel in de dierengezondheidszorg en behoort samen met geneeskunde, chirurgie, acupunctuur, homeopathie en andere geneeswijzen tot het spectrum van gezondheidszorg.

Mijn wens om dieren in nood te helpen

Ieder dier verdient het om een buitengewoon leven te leiden. Vooral dieren in nood, zoals dieren die in de steek gelaten zijn. Chiropractie heeft voor mij gezorgd dat ik deze wens uit kan laten komen. Door in contact te komen met deze dieren kan ik op unieke manier helpen aan een verbetering van hun levenskwaliteit.
In december 2019 gaf ik een lezing bij het Dassenberg Horse Rescue Center in Kaapstad. Eén van de jongens van Firstlight Studio maakte een video over de behandeling die ik daar gaf. Initiatieven als deze inspireren mij als geen ander. Dit is, als je het mij vraagt, de toekomst waar we heen moeten als we streven naar een gezonde levenskwaliteit van ieder dier.

Bekijk hieronder de video van Firstlight Studio:

Benieuwd wat de chiropractor voor jouw dier kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op via info@dierenchiro.nl.

Contactformulier

Ik ontmoet je graag!

Wil jij meer te weten komen over de klachten van jouw dier, over chiropractie of over mijn behandelingen? 


Vul hiernaast je gegevens in, zodat ik je vragen kan beantwoorden of een eerste kennismaking met je kan plannen.