Paarden chiropractie

Een paardenchiropractor onderzoekt de wervelkolom en het zenuwstelsel van het paard. Het zenuwstelsel regelt namelijk alle processen in het lichaam. De wervelkolom beschermt het zenuwstelsel en zorgt voor een beweeglijk lichaam en voor stabiliteit. Wanneer er een afwijking in het zenuwstelsel aanwezig is, heeft het paard vaak last van bewegingsbeperking en functioneert hierdoor minder goed. De pijn die een paard ervaart, wordt door een ander deel van zijn lichaam gecompenseerd, waardoor overbelasting plaatsvindt en eventuele beschadigingen ontstaan. 

Benieuwd wat de chiropractor voor jouw dier kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op via info@dierenchiro.nl.

Wat doet een paardenchiropractor precies?

Allereerst observeert de chiropractor het paard in beweging, vaak in combinatie met een kreupelheidsonderzoek, om vast te kunnen stellen waar het probleem zich voordoet. Dit wordt gedaan door middel van palpatie en met behulp van een speciale camera. Deze hulpmiddelen stellen warmteverschillen, pijnlijkheden en spierspanning vast. Op het beeld is te zien of een paard aan het compenseren is en dus pijn ervaart. Wanneer bekend is waar het probleem zit, wordt er een behandelplan opgesteld en kan het probleem worden aangepakt. 

Wac Websiteafbeelding Cherie Paard Adjusting5
Wac Websiteafbeelding Cherie Paard Adjusting6

Een chiropractie behandeling

Een chiropractische behandeling houdt in dat de gewrichten in het lichaam van het paard gemobiliseerd en gecorrigeerd worden. Een correctie is een uitvoering op het gewricht, waarbij een korte beweging met hoge snelheid in de richting van het gewricht wordt uitgevoerd. De pijn die het paard ervaart wordt daardoor verminderd en de functie van het zenuwstelsel geoptimaliseerd. Een correctie zorgt ervoor dat het gewricht vaak weer terug in zijn normale beweeglijkheid gaat. 

Wanneer is een chiropractie behandeling voor mijn paard aan te raden?

Een chiropractische behandeling is te allen tijde relevant. Een paard hoeft geen klachten te hebben om naar een paardenchiropractor te moeten. De chiropractor zorgt voor een betere gezondheid en vitaliteit van het paard. De juiste zorg is van belang om optimaal te kunnen functioneren. Heeft jouw paard last van één van onderstaande klachten? Dan is het zeker aan te raden om een chiropractor voor dieren te benaderen.

Rugklachten paard

Rugklachten bij een paard ontstaan veelal door secundaire rugproblemen. Dit is bijvoorbeeld wanneer een paard licht kreupel is. Het paard gaat scheef lopen om het been te ontlasten, waardoor rugklachten ontstaan. 

Artrose paard

Wanneer een paard last heeft van artrose betekent dat er sprake is van gewrichtsslijtage. Het kraakbeen, het gewrichtskapsel en de gewrichtsvloeistof, die ervoor zorgen dat de botten in het gewricht soepel bewegen, zijn aangetast. Het kan zijn dat het paard in het hele lichaam last heeft van artrose, maar de meest voorkomende plaatsen zijn voornamelijk de benen, de hals en de rug. 

Kreupelheid bij paarden

Kreupelheid is één van de meest voorkomende aandoeningen bij paarden. Kreupelheid is een afwijking aan het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit de botten, spieren, pezen, banden en gewrichten. 

Symptomen van bewegingsbeperking bij paarden

Wanneer is het raadzaam om een chiropractor in te schakelen? Het is niet altijd zo dat je de klachten direct herkent of in de gaten hebt. Is één van onderstaande symptomen aan de orde of twijfel je over de beweging van je paard? Neem dan gerust contact op.

Benieuwd wat de chiropractor voor jouw dier kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op via info@dierenchiro.nl.

Contactformulier

Ik ontmoet je graag!

Wil jij meer te weten komen over de klachten van jouw dier, over chiropractie of over mijn behandelingen? 


Vul hiernaast je gegevens in, zodat ik je vragen kan beantwoorden of een eerste kennismaking met je kan plannen.